Biografie

Alexandros Pintilii Karciucas s-a nascut la 21 octombrie 1985 in municipiul Falticeni in judetul Suceava. In 2010 a absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii Alexandru Ioan Cuza. A facut studii libere de pictura si desen alaturi de tatal lui, pictorul Pintilii Karciucas Ioan.

Artistul descoperă virtuțile acuarelei cu voluptatea cu care un copil află lumina răsăritului, culorile amiezei și umbrele înserării. Le regăsește pe toate acestea adunate în picătura de apă, pentru că știe să o citească și să o modeleze. Mai mult, îi dă din talentul și menirea sa.
A pornit de câțiva ani, din puținii pe care îi are, pe acest drum de muncă și concentrare, de observație și construcție, și a ajuns deja să pună pe hârtie acuarele de mare sensibilitate și remarcabilă alcătuire, ca o sclipire din lumea minunată a culorilor din ape. (Marius Tita, critic de arta)

Expozitii personale:
2013 “Lumini si umbre” Muzeul de Arta ‘Ion Irimescu” Falticeni

2014 ”Orase in acuarela” Iulius Mall – Suceava

2018 Restaurantul Athanassios – Brasov

2018 Galeria de Artă Ion Irimescu – Fălticeni

Expozitii de grup:

2014 Expozitie in cadrul evenimentului Real Estate and Art( Bucuresti) , organizat de Fundatia Culturala Criteryon ( Muzeul de Arta, ASE, Palatul Parlamentului)
2014 Bienala de Arta Balcanica Veliko Tarnovo -Bulgaria
2015 Expozitia Internationala de Acuarela din Fabriano -Italia
2015 Mail Art Exhibition -Salonic Grecia
2015 Expozitia „Amintiri din Vacante” Hotelul Crowne Plaza Bucuresti, eveniment organizat de Galeria Elite Prof Art
2016 Selectat la Bienala Internationala de acuarela din Belgrad
2016 Invitat la Bienala Internationala de acuarela din Salonic
2017 Expoziția „Mediteranean” Roma, „Galeria della Biblioteca Angelica „, alături de maestri ai acuarelei din Spania, Italia,Grecia.
2018 Expozitia „Aqua Sincron” la Galeria Luceafarul București
2018 Expozitia internationala de acuarela „Mediterráneo” la Centrul Cultural Eduardo Úrculo din Madrid
2018 Expozitia „The Long Gallery”, Hanbury Hall-Birmingham Anglia alături de membrii Societatii Acuarelei din Birmingham
2018 Librăria Carturesti București
2019 Salonul Internațional de acuarelă din Uckange Franța
Numeroase lucrari aflate in colectii private din tara si strainatate ( Grecia, Israel, Portugalia, Italia, SUA, Canada, Australia, Turcia, Germania, Liban, Olanda, Norvegia), precum si in colectiile unor mari actori ca Medeea Marinescu, Vladimir Gaitan, Serban Huidu, Yannis Jean Valvis, Lavinia Adam si Clara Rotescu.
In 2017 devine membru al Birmingham Watercolor Society.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!